Blog

A munkavédelmi cipők szerepéről röviden

A munkavédelmi cipők szerepéről röviden

 

A munkavédelemben kiemelt szerepük van a munkavédelmi cipőknek és bakancsoknak,ugyanis a láb komoly sérülésveszélynek van kitéve munkavégzés közben.


Ahhoz, hogy a személyi sérülések elkerülhetőek legyenek, nélkülözhetetlen egy olyan munkavédelmi cipő használata, ami megfelel az európai szabványoknak, ugyanis ezek határozzák meg a tökéletes védelmet a láb számára. Többféle szabvány is létezik, amelyek körülírják az adott munkavégzéshez szükséges védelmi szintet. A munkavédelmi bakancsok védelmi szintjeit jelölések mutatják, amelyek fontos támpontot jelenthetnek a vásárlás során, ezért ezekről érdemes előre tájékozódni.

Természetesen nem csak a védelem fontos, hanem a kényelem is, hiszen a kényelmes munkavégzés a hatékonysághoz is szükséges, ezért erre is érdemes nagy figyelmet fordítani.

Amennyiben munkavédelmi bakancsot, vagy cipőt szeretne vásárolni, tekintse meg kínálatunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az osztályozási rendszer az alábbiak szerint határozza meg a védelmi képességeket:Bizony a védőlábbeliket is rendszeresen kell karbantartani, tisztítani és – ha szükséges – kiszárítani, annak érdekében is, hogy
a lábbeli minél tovább megőrizhesse védelmi képességét.
A bőr felsőrészű lábbelik igénylik a heti – átlagostól erősebb igénybevétel esetén gyakoribb – rendszerességű bőrápolást.
Minden használat után – ha szükséges – a nagyobb szennyeződések sárkefével és nedves ruhával történő eltávolítását.
A lábbeli ilyen módú karbantartása jelentősen emelheti a hasznos élettartamot, és nem veszíti el jótállását sem.