Szűrés

Méret
Termék státusza

ESD munkaruha

Az ESD munkaruha egy olyan speciális ruházat, amelyet azokon a munkahelyeken használnak, ahol fontos az elektrosztatikus feltöltődés megelőzése vagy csökkentése. Az ESD (Electrostatic Discharge) jelentése elektrosztatikus kisülés, ami akkor keletkezik, amikor két különböző anyag között feszültségkülönbség alakul ki. Ez a jelenség nemcsak kellemetlen lehet az ember számára, hanem károsíthatja is az érzékeny elektronikus alkatrészeket vagy berendezéseket.

Az ESD munkaruha olyan textilanyagokból készül, amelyekbe jó vezetőképeségű szálakat szőnek be, ezek a szálak elvezetik a statikus elektromosságot a testről és földelik azt. Így megakadályozzák vagy minimálisra csökkentik az elektrosztatikus kisülések keletkezését. Az ESD munkaruha felismerhető a rávarrott jelről, amely egy háromszögben elhelyezett villámot ábrázol.

Az ESD munkaruha használatát szabványok és előírások szabályozzák, amelyeket a gyártóknak és a munkáltatóknak be kell tartaniuk. Az ESD munkaruha nemcsak védelmet nyújt az elektromos kisülések ellen, hanem kényelmes és praktikus is. Többféle modell és méret közül lehet választani attól függően, hogy milyen típusú munkát végez a munkavállaló.

Az ESD munkaruha tehát egy fontos eszköze annak, hogy biztonságosan és hatékonyan dolgozhasson az olyan területeken, ahol magas az elektrosztatikus feltöltődés veszélye.